Speciál pro říjen
Každý rok se Vám snažíme v tomto měsíci přinést zvláštní chuťový zážitek. V letošním roce se po dlouhé době přesuneme do oblasti Cognac. Na sedmi vzorcích budete mít možnost ochutnat produkty od malých rodinných palíren, které běžně na trhu nenajdete. Nejmladším kouskem bude sedm let staré VS, poté se posuneme přes VSOP z roku 1990 po dvacetileté XO až ke vzorkům kategorie Trés Vieux (velmi starý), kde najdeme perlu v kategorii 1er Cru z roku 1968. Všechny vzorky pocházejí z oblasti Petite Champagne a Grande Champagne, což jsou nejprestižnější vinice v oblasti Cognac. Začneme v pondělí 14.10. .... DVĚ MÍSTA VOLNÁ ...., dále pátek 18.10. PLNĚ OBSAZENO .... a čtvrtek 24.10. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ .... Degustace bude doplněna občerstvením ve stylu kuchyně této oblasti. Cena degustace je 1 400,- Kč na osobu s nevratnou zálohou 700,- Kč. Sejdeme se klasicky v 18 hodin na vinotéce Masarykova.
Beaujolais v listopadu
Mnoho dotazů na termíny pro každoroční svátek Beaujolais nás tlačí již teď v předstihu plánovat a tak se všichni můžou těšit na pozdravy z této oblasti . Tradičně začneme třetí čtvrtek v listopadu 21.11. .... PLNĚ OBSAZENO...., dále pátek 22.11. .... JEDNO MÍSTOVOLNÉ...., pondělí 25.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., úterý 26.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., čtvrtek 28.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., pátek 29.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., pondělí 2.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ ...., úterý 3.12. .... PLNĚ OBSAZENO ...., čtvrtek 5.12. .... PLNĚ OBSAZENO .... a celé putování uzavřeme v pátek 6.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ .... Dovezeme Vám opět vína od našich oblíbených vinařů a bude to nejenom Baujolais nouveau, které nás nikdy nezklamalo ale samozřejmě i ročníkové Beaujolais zvané Cru, které nás už mnohokrát potěšilo svou plností. Sejdeme se na Masarykově klasicky od 18 hodin a vstupné je 470,- Kč na osobu. Nesmí samozřejmě chybět tradiční pokrm tohoto francouzského regionu Kohout na víně. Těšíme se na společné zážitky.
Prosincové degustační večery
Jako každý prosinec připravíme pro Vás doufáme že nevšední zážitek souznění vína a jídla. Meníčko se letos bude pohybovat okolo kachniček z volného chovu. Jako předkrm vidíme "Opečený plátek čerstvých Foie Gras", pokračovat bude "Pečené vykoštěné a plněné kachní stehýnko", poté "Trhané kachní maso v domácí bulce s čedarem" a jako dezert naše "Créme brulée". Vše doplníme patřičným vínem od Crémantu po prestižní červená od našich oblíbených vinařů. Začneme ve středu 11.12. .... SEDM MÍST VOLNÝCH .... dále pátek 13.12. .... PLNĚ OBSAZENO ...., pondělí 16.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ ...., středa 18.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ .... a pátek 20.12. .... PLNĚ OBSAZENO .... Sejdeme se na Masarykově klasicky od 18 hodin a vstupné je 1 500,- Kč na osobu. Pro náročnost přípravy a vyšší cenu použitých surovin je nutné místo zarezervovat v předstihu a složit nevratnou zálohu 700,- Kč. Těšíme se na společné nové zážitky.